България завърши без загуба в квалификациите след реми с Италия

България/Италия

България и Италия завършиха 1:1 в последен мач от елитния  кръг на квалификациите за европейското първенство по футбол за юноши до 19-годишна възраст, което ще се проведе в Унгария през  тази година., пише gong.bg. Младите български футболисти, водени от старши треньора  Александър Димитров, вече си бяха осигурили класиране за финалната фаза и мачът с Италия бе без значение.

Антонио Вутов откри резултата в полза на българския отбор от дузпа в 72-а минута. Реферът отсъди 11-метров наказателен удар  за фаул на Дел Фабро срещу Борислав Цонев.

За фаула италианецът  получи червен картон, а от бялата точка Вутов откри резултата.

Само две минути по-късно равенството бе възстановено след  точно попадение на Лука Креко.  Така българските юноши завършиха на първо място в  класирането без загуба.

Гръбнакът на този национален отбор е съставен от момчета от пиринския край. Двамата братя Цоневи и Мики Орачев са юноши на „Пирин“ Благоевград. Вратарят Георги Китанов е роден в областния център на Пиринско, а Кирил Десподов е от Кресна. Не на последно място като част от подготовката за тези Евроквалификации този национален отбор бе на лагер в Благоевград в началото на месец април и игра контрола с Македония на стадион „Христо Ботев“

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене