Грандиозно състезание днес в Банско!

Тази събота и неделя „Мото Дружина”-Банско, с любезната подкрепа на общината, за трети път ще бъде домакин на най-силните състезатели в Българския екстремен ендуро шампионат.

Майсторите на екстремното каране с мотори и АТВ в страната ще премерят сили в два състезателни дни – навигация и на затвореното трасе – ендурокрос, който ще се проведе в бившите казармОеени помещения в Банско и ще вдигне адреналина не само на участниците, но и на зрителите.

Миналата година участие взеха над 230 състезатели. Тази година ще има международно участие, като за кръга заявки са подали състезатели от Франция, Гърция и Румъния, пише kmeta.bg.

В събота е стартът на навигацията в отделните класове, като състезателите ще изминат трасе с дължина около 80 километра. Първият мотор от надпреварата ще потегли по трасето в 10 часа, а трасето се затваря в 17 ч.

В неделя от 10 ч. на затвореното трасе в бившите казармени помещения в Банско ще започнат и надпреварите в изключително атрактивния за зрителите ендурокрос – преминаване на естествени и изкуствени препятствия с мотори и АТВ.

Състезанието е 10-и кръг от Българския екстремен ендуро шампионат – „BG X Enduro Championship” и се утвърди като най-популярното и професионално организирано състезание в дисциплината за България.

Организаторите са подготвили и специален щанд, на който всеки фен на екстремното ендуро ще може да си закупи брандирана тениска или шапка за спомен от състезанието.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене