Шефът на Районен съд – Разлог Димитър Думбанов изненадващо хвърли оставка

Шефът на Районен съд – Разлог Димитър Думбанов подаде оставка като административен ръководител. Той е внесъл заявлението си пред кадровия орган ВСС. Председателят на Окръжен съд – Благоевград Катя Бельова потвърди за оставката, която вчера беше най-коментираната тема сред магистратите. Повечето бяха изненадани от решението му, тъй като Димитър Думбанов е на половината от втория си управленски мандат, което веднага подхрани коментари, че вероятно ще се мести в друг съд. Упорито се говори, че може да бъде командирован в Административен съд – Благоевград след предстоящото пенсиониране на съдия Серафимка Мадолева.

„Причините са изцяло лични. Подавам оставка като административен ръководител и оставам в системата като съдия в Районен съд – Разлог”, заяви    пред репортер на „Струма“ Димитър Думбанов.

Оставката му предстои да бъде гласувана от кадровия орган  ВСС и да бъде открита процедура за обявяване на конкурс на шефското място, както и да бъде определен вр.и. д. председател измежду другите 5 районни съдии. Димитър Думбанов има 18 години стаж в съдебната система и 1 година като прокурор. Той бе избран за административен ръководител на Районен съд – Разлог през 2010 г., а през март 2016 г. бе преизбран за втори мандат с пълно мнозинство от ВСС без нито един глас „против“.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене