Д-р Кирил Илиев: Въвеждането на нови социални услуги трябва да бъде приоритет за всяка община

д-р Кирил Илиев е общински съветник от ПП ГЕРБ в Благоевград. Доктор по международно право и експерт по въпросите свързани с енергийната сигурност.

Д-р Илиев, разбрахме от пресслужбата на Община Благоевград, че имате предложение за въвеждането на нов вид социална услуга по примера на Столична община, която да осигури допълнителна помощ за най-уязвимите членове на нашето общество, децата с увреждания, бихте ли ни казали нещо повече.
Здравейте, идеята не дойде спонтанно, тя е естествен процес и адекватна реакция на трудните времена в който ние всички живеем. В основата на моето предложение стои една малка група активни родители от „Асоциацията на родителите на децата с аутизъм”, които се свързаха с мен и ме запознаха с тази възможност и идея, която вече е реализирана в Столична община и която от близо 2 години има приета специална Наредба за предоставяне на допълващи социални услуги „Асистенти за независим живот”. Моето предложение е просто да реципираме и усъвършенстваме вече приложеното и реализирано в столичната община и да го наложим, като модел и в нашата малка община.

k_iliev

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене