Общината няма да купува старата сграда на Кръвната банка в Перник

Община Перник се отказа да купува старата сграда на Кръвна банка. На извънредна сесия днес местният Общински съвет отмени взетото на 4 септември решение за възмездното й придобиване. Вместо нея за бъдещия Център за възрастни хора ще бъде ползвана сградата на бившата Втора поликлиника. За целта тя ще бъде извадена от активите на общинското търговско дружество „Диагностично-консултативен център“ 1, като правото й на собственост ще бъде прехвърлено безвъзмездно на общината, решиха съветниците.

Сградата е построена през 1930 година, монолитна е, на два етажа и е ремонтирана след земетресението през 2012 година. В момента тя не се използва. След придобиването й от общината, сградата ще бъде включена в проектно предложение, с което ще се кандидатства по ОП „Региони в растеж”.

По предложение на кмета Вяра Церовска беше отменено и решението от 4 септември за корекция на поименния списък на капиталовите разходи, тъй като част от направените промени бяха свързани с осигуряването на средства за закупуването на старата сграда на Кръвна банка.

 Сесията в Перник започна с едноминутно мълчание в памет на починалия на 17 септември създател и дългогодишен президент на ФЕКГ и почетен гражданин на Перник Хенри ван дер Кроон./Радио Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене