Пътят до Тръщеник тъне в боклук! Молим кмета на Якоруда да се активира!

Пътят към Трещеник е осе­ян с боклуци! Следващия път ще си взема чувалче, за да ги отнеса в контей­нера за боклук! Този път само ги събрах в найлоно­во плик­че и на­правих оборка на бе­сед­ката!!! Свинска плани­на!!!“

Така описа гледката на снимките жител­ката на град Якоруда Маника Божикова, която в сигнал до нашата медия настоява кме­тът на града да се активира и да направи всичко възмож­но незаконните сметища до курортните места в региона на общината, а и не само, да изчезнат веднага. Над град Якоруда и под хижа Грън­чар се намира Трещеник. До него води асфалтиран път, който идва от Якору­да и е в срав­ни­телно добро състоя­ние но е зарит с бо­клуци, пише ни на­шата чита­тел­ка. До град Якору­да може да се стигне по раз­лични начини. Курортът не е голям и е съсредоточен като цяло на едно място.

„Трещеник” е местност, която е подходяща за почив­ка целогодишно, заради кли­матичните си условия, които са много благоприятни.

Има обширни поляни и предизвикателни склонове, които чакат да ги посетите със своите ски. Ако са ви пис­нали еднообразните и пре­тъпкани ски курорти, вашето място е Трещеник. Намира се на 150 км от София. Ако не сте почитатели на зимни­те спортове, със сигурност ще се насладите на гледката, която пред­лага изглед към върхове­те на Пирин и Рила, както и към неве­роятните ро­допски села.

Местност­та е толкова красива, по­ради факта, че не е пре­застроена и е все още незасегната. Успяла е да съхрани да­деностите на природата, които са на­турални и не­подправени. Тя е разполо­жена близо до Нацио­нален парк Рила и служи като изходен пункт за раз­лични пеше­ходни марш­рути. Точно през Тръще­ник преми­нава един от най-популярните марш­рути към Мусала. Нужно ли е това име в туристически­те среди на местността да бъде сринато и именувана Свинската планина. Време е да се осъзнаем и да вземем мерки, както и обществото така и местната власт.

Вестник “ Топ Преса “

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене