Без категория

На 4 години затвор е осъден мъж от Вълкосел, изнасилил непълнолетно момиче

Неджими Карамустафа

Неджими Карамустафа

33-годишният Неджими Карамустафа от сатовчанското село Вълкосел вече излежава ефективна присъда за изнасилване на 15-годишно момиче от същото село.

Престъплението е извършено през април 2012 година, но едва преди дни присъдата от 4 години и четири месеца влезе в сила заради обжалване от двете страни.

Насилникът, който е рецидивист с множество извършени престъпления и 9 присъди, е бил задържан веднага след изнасилването на непълнолетната девойка.

Окончателната присъда на престъпника от Вълкосел бе произнесена преди дни, на 14 май 2014 година, от Окръжен съд – Благоевград, който освен че потвърди решението на Районен съд – Гоце Делчев, я увеличи с още 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Жителите на Вълкосел с удовлетворение приеха окончателната присъда на Неджими Карамустафа, тъй като от пиянските му изцепки селото бе вдигнало ръце. Местните са категорични, че времето, което той ще излежи в килията, е твърде малко и като се прибере у дома ще започне отново да ги тормози.

Те описват Неджими като безотговорен, перманентно пиян, груб, агресивен и отмъстителен. Автор е на множество кражби и побоища.

„Отдавна мястото му беше в затвора, 9 осъдителни присъди и винаги се измъкваше. Кой му помагаше, не знаем, но ако го бяха пратили в килията за всичките му престъпления, сигурно нямаше да се стигне до изнасилването на момичето“, разказват хората във Вълкосел.

Магистратите в Гоце Делчев и Благоевград го признаха за виновен за това, че на 4 април е изнасилил 15-годишно момиче, след заплахи с нож, че ще убие близките й.

Въпреки че двамата са от едно и също село, двамата не са се познавали лично. Запознали се във фейсбук и след като я ухажвал известно време, една нощ поискал да се видят. Вечерта, след като родителите й си легнали, тя излязла навън и отишла при Неджими. Той със сила я принудил да отидат в неговата къща. Там я насилил въпреки опитите на момичето да се спаси и да избяга.

По-късно по време на съдебния процес жертвата признала, че е била влюбена в Неджими, независимо от предупрежденията на приятелките й, че той е опасен и непредвидим.

На сутринта след престъплението насилникът заключил момичето и излязъл навън да си купи кафе. Майката на изнасилвача станала съучастник на престъплението, тъй като излъгала родителите на девойката, че не знае къде е.

След преживяната кошмарна нощ девойката изпаднала в депресия и стрес, затворила се у дома и отказвала да говори с когото и да било.

Близките й са категорични, че две години по-късно, тя още не се е възстановила психически. Освен че ще лежи в затвора, престъпникът е осъден да заплати обещетение на непълнолетното момиче от 6 420 лева.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене