20 мин. бяха достатъчни! Общинските съветници решиха съдбата на Спортното училище в Сандански

Спортното училище „П.К. Яворов” ще бъде дофинансирано от бюджета на община Сандански. Това бе гласувано на извънредното заседание на Общинския съвет, свикано от председателя Георги Георгиев. До допълнително финансиране от общинския бюджет се стигна, след като не са сформирани пълни паралелка в 5, 6, 8, 9 и 10 клас в Спортното училище и те остават маломерни.

Съветниците вчера отпуснаха допълнително финансиране и за училището в Катунци, което е защитено. Маломерни паралелки ОбС – Сандански разреши и на Професионалната земеделска гимназия „Климент Тимирязев”. В залата вчера по време на гласуването присъстваше директорът на гимназията Емил Терзийски. В ЗПГ не е заложено допълнително финансиране от бюджета на община Сандански.

Съветникът Яне Янев отправи питане към председателя защо не е гласуван проектодневният ред за извънредното заседание.

„Извънредно заседание се свиква по строго определен дневен ред и той се определя от този, който свиква заседанието. Вариантите по правилник са три – или с подписа на 10 общински съветници, от председателя на Общинския съвет или от областен управител – репликира го Явор Аргиров. – В случая е спазен правилникът и няма нарушение за извънредното заседание”, категоричен бе той.

Вчерашното заседание бе най-краткото за тази календарна година – едва 20 минути.

ЛИДИЯ МАНЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене