Сладка победа за „Места“ срещу „Сливнишки герой“

IMG_4379

Отборът на „Мес­та“ (Хаджидимово) се спаси, след като взе първия си домакин­ски успех, хвърляйки бомбата с победа 3:1 срещу челника „Сли­внишки герой“. Най- сетне изстрадалите фенове на хаджидимовци видяха три гола в противниковата вра­га, а не в собствената и усетиха позабраве­ната тръпка от побе­дата, имайки повод да се усмихнат. Футбо­листите на Хаджиди­мово могат да бъдат по-спокойни и да до- играят оставащите 2 кръга за удоволствие, заради постигнатите заветни 31 точки, оси­гуряващи им позиция сред тимовете в юго­западната „В“ група и догодина. От много време насам тимът, воден от Атанас Пецев, не беше изглеж­дал толкова активен и креативен в предни позиции.

Първиятдългоочак­ван гол падна в 10-та мин., когато Георги Калайджиев напред­на от ляво и с плътен шут прати топката зад вратаря на гос­тите. След това про­пуск направи и Ма­рио Балакчиев, който можеше да покачи резултата и да даде повече спокойствие на своя отбор. Много активният в този дву­бой ХабибКонедаревсъщо пробва късмета си, но безуспешно.

След подновяване­то на играта сцена­рият от първата част се повтори като игра­чите на „Места“ бяха по-активни и в 61-та мин АбибКонедарев е топовен шут увели­чи аванса на хаджи- димовци след самос­тоятелен пробив. В 70-тата мин., дошли­ят от Разлог Марио Балакчиев най-сетне се разписа след двой­но подаване е Георги Калайджиев, извело го на стрелкова пози­ция.

Почетното попаде­ние за гостите отбеля­за Николай Миланов, който с премерен шутот пряксвободен удар прати топката зад Па­вел Павлов.

„Доволни сме от победата. Толкова дълго я очаквахме и се стремяхме към нея. Спечелихме важни 3 точки срещу силен противник и сега сме спокойни за съдбата си. Вярно е, че не ни вървеше, но късме­тът ни проработи в нужния момент. Ако трябва да илюстри­рам как се чувствам, това е първият мач от много време на­сам, след който не ме боли глава“ коменти­ра председателят на УС на „Места“ Илиян Синадинов след слад­кия успех.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене