ЛЮБОПИТНО! Единият от Братя Галеви е натрупал 14 хил. лв. дълг към община Сапарева баня за имението в Ресилово

Кметът на община Сапарева баня Калин Гелев се опитва да събере неплатените такси към общината чрез съдия-изпълнител. Списък с имената на некоректните платци е окачен на „стената на срама” в общината.

Любопитното е, че в списъка изскочи и името на изчезналия още преди 6 г. Ангел Христов-Геле, който се оказа некоректен платец към община Сапарева баня. А. Христов не е плащал от години такса смет и данък сгради на община Сапарева баня за имението в с. Ресилово. В къщата в Ресилово и в момента живеят жената и децата на Геле. По неофициална информация Ангел Христов дължи около 14 000 лв. на община Сапарева баня за неплатени данъци и такси.

В същия списък фигурира и името на приближения до Братя Галеви фермер от село Ресилово Емил Йовев, който не е плащал от години данъците за МПС-та.

Както “Струма” писа, Е. Йовев от няколко години извършва зимното почистване на община Сапарева баня, срещу което получава 67 000 лв. Всяка година общината обявява конкурс за тази дейност, но други кандидати освен Е. Йовев не се явяват.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с кмета на Сапарева баня Калин Гелев с въпроса какви суми дължат некоректните данъкоплатци на общината и кои са те. К. Гелев заяви: “Не мога да назова точно кой колко дължи. Изпратил съм писма до физически и юридически лица, че чрез съдия-изпълнител ще търсим неплатените суми. Собственик на хотел дължи над 90 000 лв. данъци, не е плащал от 2007 г. до момента. При разговор с него той се извини, че не знаел каква е цената на такса смет, други се оправдават, че пред техния имот няма кофа за смет. На съдия-изпълнител са дадени и физически лица, които дължат от 300 до 16 000 лв. на общината”, заяви кметът К. Гелев.

Сред фирмите, длъжници на общината, са „Ал Пласт” ООД, в която има участие и експредседателят на ОбС – Сапарева баня Петър Чучуганов, който е и председател на Сдруението на хотелиерите в курортната община, фирма “Пролет 2010”, регистрирана в с. Ресилово, “Норила” ЕООД – Сапарева баня, софийската “А-5” ЕООД и др.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене