С 216 хил. лв. възстановяват пътя между две дупнишки села

216 000 лева са отпуснати с решение на Министерски съвет на община Дупница за възстановяване на пътя между Дяково и Кременик.

През зимата на 2015 година, около 20 метра улично платно се свлече и на практика село Кременик рискуваше да остане без връзка. От Община Дупница на няколко пъти бяха искали пари за възстановяване на пътя по „Бедствия и аварии“, но досега нямаше положителен резултат. Преминаването на моторни превозни средства става през частен имот, защото пътят е изцяло разрушен.

Преди два месеца в Дупница бе вътрешният министър Валентин Радев, който заедно с кмета на Дупница инж. Методи Чимев посетиха на място пропадналия път. Тогава Радев пое ангажимент да изпрати комисия, която да прецени и в максимално кратки срокове да се вземе решение.

„Доволен съм, разбира се, че сагата е на път да приключи. Писмото пристигна вчера при мен с положителния отговор и веднага съм възложил да се започне подготовка на документите за обявяване на обществена поръчка по избор на изпълнител“, заяви кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

 

/монитор

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене