Кметът на община Разлог Красимир Герчев: Николай Нанков трябва да остане министър!

Категорично против съм приемането на оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той е наш регионален министър, с който ние, кметовете, работим много добре. Това ще го потвърдят и колеги от други политически партии, което е достатъчно висока оценка за професионализма, компетентността и качествата на министър Нанков.

Това заяви специално за Kmeta.bg кметът на община Разлог Красимир Герчев.

Според него непрекъснато се изготвят нови важни проекти, свързани с инфраструктурата, работи се по нови участъци на магистрали в страната. Нанков винаги откликва на проблемите на местната общност, проявява разбиране, диалогичен е.

„Не само има необходимата експертиза за своя пост, но и в човешки план впечатлява. Готов е винаги да чуе думата ни, да дискутира с нас нещата и да реагира, за да ни окаже съдействие. Вярвам, че има квалификацията и възможностите да помогне и за стигането до истината за трагедията край Своге”, каза градоначалникът на Разлог.

Герчев е притеснен, че при смяна на министър Нанков ще се стигне до забавяне на подготвени и одобрени проекти, тъй като много неща зависят от министъра, от неговата компетентност. Нов министър – това означава нов екип, съответно и време, за да се запознаят в детайли с работата и дейността във ведомството. Всичко това ще се отрази на ритмичността при изпълнението на проектите на общините, което може да се окаже голям проблем.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене