Над 600 000 лева за ремонт на обществени сгради в Пернишко

Още шест обществени сгради, пострадали при земетресението в Перник през 2012 г., ще бъдат ремонтирани, съобщи кметът Вяра Церовска.

С решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет за възстановяването им са отпуснати 618 744 лв. Най-много – 339 835 лв., са предоставени за спортната база в село Дивотино.

В списъка на обектите попадат още читалищните сгради в селата Кралев дол, Рударци и Кладница, физкултурният салон в Шесто средно училище и покривната плоча на административната сграда на Общинско предприятие „Пазари”. Средствата са целеви и са включени служебно в поименния списък на капиталовите разходи, чиято корекция днес бе гласувана от Общинския съвет. От поименния списък за тази година отпадат 4 обекта. С освободените от тях 130 000 лева, плюс 120 000 лева от резерва в общинския бюджет, ще бъде закупена сградата на бившата Кръвна банка, която е държавна собственост. В нея ще бъде изграден Център за възрастни хора и хора с увреждания.

Закупуването на сградата, която бе включена като самостоятелна точка в дневния ред на днешната сесия, предизвика остра дискусия от страна на съветниците. Предложено бе вместо това, за нуждите на центъра, от активите на общинското търговско дружество „Диагностично консултативен център 1” да бъде извадена ремонтираната сграда на бившата Втора поликлиника и прехвърлена на Общината. Предложението обаче не беше прието от мнозинството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене