Съдия Мая Банчева осъди румънски шофьор, превозвал 41 мигранти в ДАФ при опит да премине границата през ГКПП-Промахон-Кулата

Съдия Мая Банчева–Кобурова призна за виновен румънски шофьор, който превозвал нелегално в това­рен автомобил марка ДАФ, 41 броя имигранти, част от които не навършили 16 го­дишна възраст. Подсъдими­ят шофьор е осъден условно на 12 месеца с три годишен изпитателен срок и глоба в размер от 10 000лв.

За ус­ловната присъда е натежал факта, че той е неосъждан, със средно образование и разведен, и работил като шо­фьор във фирма „Евротранс Интерспиид“. Граничните полицаи заловили мигран­тите при проверка извър­шена на 02. 03. 2018 година на граничния пункт Кулата, при влизане на камиона от Гърция през ГКПП-Про­махон. Така се установило, че вътре има 41 нелегално превозвани бежанци, като част от тях малолетни деца.

С разпореждане на съда, товарния автомобил ДАФ и полуремарке към него, кои­то се били приобщени като веществени доказателства по делото, се връщат на пра­воимащото лице-„Евротранс Интерспиид“Г. Арод от Р. Ру­мъния.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене