307 са молбите за еднократна помощ за първолак досега в дирекция „Социална помощ“ в Петрич

307 се подадените молби в дирекция „Социална помощ“ в Петрич, съобщи директорът Гинка Александрова от родители на първолаци, които кандидатсват за еднократна парична помощ. Заявленията –декларации се приемат в дирекцията до 15 октомври, когато е последния срок за подаване от родителите на първолаци през учебната 2018/19 година.

Паричната помощ е в размер на 250 лева, за всички деца, които са записани от родителите си да учат в общински или държавни училища. Заявленията –декларации, се попълват при определени условия, на които родителите на първокласници трябва да отговарят, и са закачени на табла пред Дирекция „Социално подпомагане“, поясни Александрова.

През учебната 2018/19 година първолаците в община Петрич са 409, по информация на директорът на дирекция „Образование и култура „ при Общинска администрация Нина Попова. Това е с над сто по-малко от предходната учебна година. Повечето заявления са от Петрич, но и майките на първокласници от селата в момента подават молби за отпускане на еднократна парична помощ, каза директорът на дирекция“Социално подпомагане“Гинка Александрова.

Венко Стефанов

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене