(ВИДЕО) ФК Банско зарадва феновете си с две поредни победи

Банско постигна втора победа през новия сезон след 2:1 срещу „Балкан“(Ботевград) след неприятния старт в шампионата, в който салдото вече е 2 успеха и 3 поражения. Козлите успяха да стигнат до трите точки в отсъствие на трима от титулярите си, липсващи за червени картони – наказаните след предишния кръг срещу „Хебър“ Любомир Витанов и Даниел Гогов, както и Георги Костов, който в този кръг изтърпя последния от трите двубоя извън строя заради изгонването си срещу „Сливнишки герой“. Домакините логично спечелиха срещата, след като владееха по-често инициативата, докато съперниците повече се стремяха да се бранят и имаха епизодични проблясъци в играта си. За тях в главен герой се превърна вратарят Емил Петров, който направи няколко решаващи спасения. За отбора на Банско пък отново в основен коз се превърна нападателят Христо Спасов, който и в този мач отбеляза като вече има на сметката си 4 попадения от общо петте отбелязани до момента.

Началото обаче бе неприятно за банскалии, които още в 7-та минута бяха полети със студен душ, след като Любомир Граминов допусна грешка при изнасянето на топката, от която се възползва най-добрият полеви играч на „Балкан“ Петър Димитров, който, останал сам срещу Ангел Юсев, не сгреши и откри. Гостите можеха да се възползват от шока, в който бяха изпаднали козлите, които обаче все пак успяха да неутрализират Петър Димитров и Цветелин Цаковски, които излизаха на добри позиции. След четвърт час игра играчите на Банско успяха да излязат от смущението си и след центриране на Смаил Креболиев, непокритият Христо Спасов прати с глава топката опасно до дясната греда. В 16-та мин. капитанът Петър Лазаров стреля опасно, но вратарят на „Балкан“ спаси вратата си от сигурно попадение. Две минути по-късно Атаанас Спириев намери добре Милен Василев, чийто шут също бе блокиран от Емил Петров. Домакините можеха да бъдат наказани малко по-късно отново в 39-та мин. усилията на домакините се увенчаха с успех, а в главен герой се превърна Христо Спасов, който бе изведен на чиста позиция от Георги Фикийн и възстанови равенството. Гостите пък се отчетоха до почивката със силен изстрел на Кристиян Кръстев, който обаче не затрудни Ангел Юсев.

След антракта сценарият се повтори и ботевградчани първи създадоха по-сериозните опасности. В 55-та и 56-та мин. Ивайло Цветанов и Милен Василев от добри позиции стреляха близо до целта. Банскалии пробваха да организират опасни контраатаки, но противникът успяваше да отбие усилията на Петър Лазаров и компания да отбележат. В крайна сметка настойчивостта на козлите даде резултат в 71-та мин., когато Любомир Граминов с глава фиксира крайното 2:1, оползотворявайки отличното центриране на Петър Лазаров. В 79-та мин., оставеният сам Смаил Креболиев пропусна да направи победата на своя отбор по-внушителна, пращайки топката до лявата греда.

Как коментираха мача наставниците на двата отбора, Иван Рдовски на Ботевград и Димитър Крушовски на Банско и най-интересните моменти от срещата, вижте и чуйте във видеото на този материал.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене