Без категория

Националния печат

печат

“Сега”

Държавата ограничава пенсиите на 54 228 възрастни

Все повече са българите, които не получават реалния размер на пенсията си заради действащия таван, показват разчетите на Националния осигурителен институт за 2013 г. и за първото тримесечие на тази година в сравнение с данните от трите предходни години. В момента таванът на пенсиите е в размер на 770 лв., а от 1 юли трябва да стане 840 лв.

Антиевропейски партии контролират една трета от ЕП

Евроскептици ще заемат една трета от Европейския парламент – общо 229 от 751 места. Според анализ на „Оупън Юръп“, макар че антиевропейските партии са с различни програми, големият дял гласове, който спечелиха, показва недоволството на гласоподавателите от ЕС.

“Стандарт”

Основен ремонт на кабинета

Основен ремонт на кабинета, ново правителство в рамките на този парламент или незабавни избори. Това са трите сценария, които цял ден се обсъждаха в партийните централи след краха на мандатоносителя БСП на евровота. Докато ЦИК броеше окончателните резултати, политическите щабове напрегнато пресмятаха варианти и очакваха позицията на съуправляващата ДПС.

Потоп и трус в Македония

Проливни дъждове от 37 литра на кв. метър се изляха в македонската столица Скопие миналата нощ и предизвикаха сериозни наводнения във всички части на града, съобщиха местните медии.

“24 часа”

БСП и ГЕРБ вече се скараха за новия български еврокомисар

Управляващите ще излъчат кандидата на България за член на Европейската комисия, заяви соцлидерът Сергей Станишев пред журналисти в Брюксел вчера. Там той даде пресконференция в Европарламента като лидер на ПЕС.

 

Меглена Кунева: Единството на нашия блок е над всичко

Лидерите на Реформаторския блок дадоха изявления пред медиите в нощта след вота. На пресконференцията в НДК пред всеки от тях имаше табелка с надпис „#оставка“.

“Монитор”

Бой и припадъци при предаването на протоколите

До бой и припадъци се стигна покрай предаването на протоколите от секционните избирателни комисии след евровота в неделя.

Членове на СИК в Пловдив останаха без сили от изтощение в нощта срещу понеделник, след като чакаха часове наред, за да предадат изборните книжа в Шеста панаирна палата. Една жена дори изпадна в криза и нападна полицай, а друг член на СИК се свлякъл с инфаркт, разказаха вчера сутринта изнервените до краен предел пловдивчани.

Яхта докара 32-ма бежанци на плажа

32-ма нелегални бежанци от Афганистан и Иран бяха разтоварени срещу централния плаж в Созопол, след като яхтата, на която ги натоварили каналджиите, беше засечена от радари на Гранична полиция-Бургас. Плавателният съд „Гагалини“ бил прихванат от системата за наблюдение около 16 часа в неделя. Екипажът не отговарял на повикванията за идентификация от локалния координационен център и правил опити да се приближи към сушата, но избягвал граничните наряди по брега, които трябвало да посрещнат яхта и да я пренасочат за извършване на входяща проверка на граничен пункт.  .

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене