На територията на Новите гробища в Благоевград няма вода

В редакцията на вестник Топ Преса получихме множество сигнали и запитвания от граждани на Благоевград, защо в новия гробищен парк няма вода на чешмите. Преди няколко месеца тя течеше и от чешмата и около нея от многото дупки по тръбите, но сега изобщо я няма.

Да, наистина последните месеци природата беше благосклонна откъм дъждове и хората не се притесняваха за цветята, които са засадили на гробовете на любимите си близки, които почиват там. Но сега това е невъзможно. Да наистина питейната вода не трябва да се разхищава за поливане, но нали не мислите, че хората които отиват там са длъжни да носят туби с вода. Не всеки разполага с автомобил или има възможност да си хване такси, за да помъкне пет литрови туби, за да може да полее цветята.

Хората ходят до там и пеш. Да не говорим и за многобройните кучета, които бродят по пътя. Но това вече е друга тема и предмет на друга институция. Пресен случай от вчера. Една дама беше принудена да гребе вода от една локва, за да успее да си полее цветята на гроба на мъжа се. Мисля, че това не трябва да се допуска“, пише в писмото си до Топ Преса млада дама.

В

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене