Без категория

Община Гърмен остава бастион на ДПС

гърмен

Община Гърмен остава бастион на ДПС, сочат резултатите от вчерашния вот за Европейски парламент. Движението за права и свободи е събрало 7761 гласа, което го прави безспорен фаворит.

На второ място по доверие се нарежда ПП ГЕРБ, следвана от новия играч на политическата сцена Николай Бареков и неговото движение „България без цензура“.

БСП губи позиции и остава четвърта по доверие с едва 375 гласа. Социалистите са най-недолюбвани в село Рибново, където има само една пусната бюлетина в тяхна подкрепа.

Родното село на депутата Ахмед Башев традиционно дава доверието си на ДПС с 815 пуснати бюлетини. Този резултат обаче не е най-добрият за партията на Лютви Местан. На предишните европейски избори Движението е получило внушителните 1177 гласа, тоест с 362 повече.

ДПС остава непоклатимо и в другото голямо село в общината – Дебрен. Там близо половината от местните жители са дали гласа си за тази политическа сила.

ГЕРБ обаче води в самия общински център. В село Гърмен симпатизантите на Бойко Борисов са 198, с трийсетина повече от последователите на Лютви Местан. Сравнително силен резултат ГЕРБ имат в селата Огняново, Балдево и Марчево.

В родното село на кандидата за евродепутат от ГЕРБ Асим Адемов първа политическа сила отново е ДПС. Резултатите сочат, че едва 81 жители на гърменското село са подкрепили Адемов в изборната битка.

Любопитно е, че в село Ореше ДПС няма нито един глас, за сметка на това 121 души са подкрепили Николай Бареков и движението му „България без цензура“.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене