Здравните медиатори в Югозапада на среща в Благоевград

За втора поредна година Благоевград ще бъде домакин на регионалната среща на здравните медиатори от областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град. Тя ще се проведе на 24 и 25 август в хотел „Монте Кристо“, дискусиите ще започнат в 11:00 часа.

Ще бъдат представени добри практики и ще се отчетат проблемите и предизвикателствата по места. Ще се организира и обучителен модул за работа с най-уязвимите групи във връзка с ваксинопрофилактиката.

Националната мрежа на здравните медиатори в България (НМЗМ) е сдружение с нестопанска цел, в което членуват над 230 здравни медиатори. През 2017 година НМЗМ бе удостоена с Европейската здравна награда, която се връчва на неправителствени организации за инициативи, които допринасят за подобряване на общественото здраве и имат потенциал да бъдат пренесени като опит в други държави.

След спечелен конкурс през 2013 година и успешно обучение в МУ – София, Антоанета Ефтимова и Катя Кирилова са назначени за здравни медиатори в община Благоевград. В резултат на усилията им и добрия опит те са избрани съответно за Председател на УС на НМЗМ в България и за Областен отговорник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене