Без категория

Оправдаха Цветанов по делото за присвояване

Цветанов

Софийски градски съд оправда Цветан Цветанов по делото за длъжностно присвояване, съобщи БНР. Решението на съда може да бъде обжалвано в 15-дневен срок. Присъдата бе първа по делата, водени срещу бившия министър.

„Никога не съм смятал, че невинен може да бъде осъден“. Така Цветанов коментира решението на съда на излизане от съдебната зала.

„Затова, заедно със защитата, винаги съм смятал, че съм невинен. Аз искам да запазя една по-добра дипломатичност, разбира се, нека да изчакаме, защото има три инстанции“, каза още той.

Цветан Цветанов бе привлечен като обвиняем в края на миналата година. Той бе подсъдим за присвояване на близо 50 000 лева, които бяха изплатени като обезщетение на бившия директор на регионалната структура на БОП – Велико Търново Орлин Тодоров, след освобождаването му от поста.

Пет години затвор по обвинението за длъжностно присвояване поиска прокуратурата по-рано. 

Цветанов е подсъдим и по дело за престъпление срещу правосъдието. В петък най-вероятно ще бъде огласена присъдата по него, за когато е насрочено и първото заседание по процеса за нерегламентирано подслушване.

E79 News; Снимки: БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене