110 безработни започват работа в община Белица

Община Белица и кметът Радослав Ревански осигуриха трудова заетост за 12 месеца на 110 трайно безработни лица и хора в неравностойно социално и здравно положение. Обучението на бъдещите работници вече започна. Някои от тях са включени в проект „Работа“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Те ще получат знания в следните професии – „Помощник в строителството“ – специалност „Основни и довършителни работи“, „Работник в озеленяването“ – специалност „Озеленяване и цветарство“, “Помощник пътен строител“ – специалност „Пътища, магистрали и съоръжения“.

Другата група хора е привлечена в изпълнение на проект „Социално предприемачество без граници на територията на община Белица“ по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ – „Развитие на социалното предприемачество“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 г.

Те в продължение на 1 година ще имат възможност за мотивационно обучение за подобряване на жизнения им стандарт, осигуряване на заетост, приобщаване към общността, както и възможност за активното им участие на пазара на труда и не на последно място – даване на нов старт в живота им.

След успешно приключване на обучението и по двете програми лицата ще получат сертификат и ще бъдат назначени на работа за период от една година.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене