ВКС реши: ФК „Беласица“ не дължи 24 000 лв. на концесионера на НСБ „Цар Самуил“ – Петрич

 С решение на ВКС ФК „Беласица“ е освободен да плаща на концесионера на НСБ „Цар Самуил“ – Петрич, сумата от 24 000 лв. , която стана спорна в договора между двете страни, вследствие на което се заведе дело, проточило се с годините и приключило тези дни.

 За четири месеца от 01.05.2013 година до 01.09. същата година, съпругата на бившия митничар Марио Минев Величка, която всъщност се води, като управител на фирмата концесионер на НСБ „Цар Самуил“, е изпуснала да впише в анекса за договор за ползване на базата, новата актуализирана цена, за която е претенцията в договора.

 Решението на висшите магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване. Концесионерът, трябва обезателно да заплати разноските по делото , които никак не са малко, на управата на ОФК „Беласица“. Между другото стана ясно, че община Петрич, започва процедура по придобиване безвъзмездно на имот , който е собственост на Министерството на земеделието, в петричкото село Митиново.

 Върху него отдавна е изградено игрище, на което се провеждат спортни игри, в това число и футболни срещи. Терена е с обща площ от 6 806 кв. м. Земеделската земя, каквато е предназначението на голямата площ, собственост на МЗ, е в процес на преотреждане. За това има решение на комисията по земеделие при ОбС, която е одобрила предложението на хората от селото, които настояват земята да стане общинска собственост, и върху нея се изгради стадион за спортни изяви, в които освен местното население, ще участват и спортистите от съседните села на Митиново.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене