В Разлог беше открита обновената сграда на читалището

Днес официално преразяха лентата пред обновената сграда на Народно читалище „15.IX.1903-1909” в град Разлог. Събитието е по проект „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в Разлог – сгради на културната инфраструктура“.

На официалната церемония присъстваха инж. Венцислав Гърменов – зам.-кмет по социалните дейности, Емил Тончев – народен представител в 44-ото Народно събрание на Република България, Атанас Орозов – председател на читалището, общински съветници, служители на общинска администрация – Разлог, представители на фирмите-изпълнители, жители и гости на Разлог.

Общата стойност на проекта е в размер на 1 025 480 лв., от които европейското съфинансиране е 853 194 лв., националното съфинансиране е 150 563 лв., а собственото съфинансиране е 21 722 лв., съобщават от Пресцентъра на Община Разлог.

 По проекта е изпълнено топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, ремонт на покрив, топлинно изолиране на покрив и под, подмяна на водопроводната и канализационните инсталации, също така е доставен и монтиран котел за отопление на газ, извършен е ремонт на санитарните помещения, ремонтирана е и мълниезащитната инсталация на сградата, извършен е ремонт на външни парапети и други. Изпълнението на проекта ще доведе до повишаване на енергийната ефективност на сградата, намаляване на крайното потребление на енергия и емисиите на парникови газове. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. /Радио Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене