Цените на пазара в Благоевград надолу, много предлагане, малко търсене…

Традиционно и тази седмица сергиите на об­щинския пазар бяха обсипани със зеленчуци, плодове, мед, цветя и млечни продукти. Пъ­лен с хора както всяка сряда и днес зяпачите бяха повече от купувачите. Кой дошъл да гледа, кой до­шъл да купува, алъш-веришът върви, макар и с по-ниски цени от миналата го­дина.

Търговците тази година се оплакаха, че въпреки лоша­та година цените им са по-ниски от миналата година, защото има много предлагане и конкуренци­ята е голяма.

Доматите се търгуваха за1, 50 лв, краставиците 1, 00лв. , връзка магданоз 0, 50 лв, копър 0, 50 лв. Градинският чай пък се търгува­ше за 0, 80 лв. Якорудският боб пък се продаваше за 6 лв. кило­грама.

Елена Иванова, млада жена от Благоевград разказа , че въпреки, че земеделието е тежко и цени­те са ниски няма да се откаже от това занимание, защото е доволна, че все още има патриоти, които купуват само бъл­гарски стоки и то домашни от гра­дината в къщи

. „ Градинката ми е в едно селце в Гоце Делчев, мама и тате помагат. Основно се издър­жам с търговията, в момента и уча. Хората предпо­читат стока, отгледана в българ­ска градина. може да е по-скъпо, но е домашно и хората си го оби­чат. сега най-се купува зеления боб“ коментира търговката Еле­на Иванова.

Вестник “ Благоевградска Вест „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене