На професионалния си празник ,петричкият готвач Зоро: Взех 100 лв. заем от близък ,за да чествам 80 годишния си юбилей

 Петричкият готвач Стоян Божиков –Зоро,е взел 100 лв. заем от негов познат ,за да може да отпразнува 80 годишния си юбилей.Сега ще изплаща заема с пенсията ,която е в размер на не повече от 300 лв. ,за над 40 годишен стаж ,като готвач ,в различни ресторанти в Петрич.Напоследък той е бил шеф готвач в НСБ“Цар Самуил „ и под негово ръководство са работели персонал от близо 40 готвачи.

 Това сподели навръх професионалния си празник майстор готвач Зоро ,както го познават всички петричани ,опитвали уникалните му гозби .Любимецът на петричката пророчица Ванга смята да приготви за днешния ден ,в който се почита смъртта и в местността Рупите ,единствено хляб и върху него халва.С това той ще почете 22 години от смъртта и ,с всички нейни поклонници ,които се очакват да пристигнат на гроба и до Бялата черква в местността „Рупите“.

 Вчера управителят на комплекса Серафим Иванов каза ,че по повод годишнината от кончината и ,не се предвиждат по-специални ритуали ,освен плануваната заупокойна молитва от страна на местен отец ,от съседно на Рупите село.На присъстващите ,ще бъдат раздадени от храните ,които приживе Ванга е харесвала ,като постни сърми ,пълнени чушки с ориз ,маслини ,халва ,диня и мед от производител от Сандански.

 Серафим Иванов поясни ,че още от вчера са пристигнали групи от Русия ,които са традиционни в дните ,когато се чества панихидата  на легендарната пророчица от Петрич в местността Рупите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене