Истината за убийството на Снежка Достумска! Любов, побой, убийство и самоубийство…

Това е като сценарий за драма­тичен филм с екшън елементи, но за съжаление се случи наистина в Благоевград. Преди да разбе­рете з ащо Р адослав Стипцаров – Соколето уби Снежка, собстве­ничка на най-популярната кебап­чийница „Мръсното кебапче“ ще върнем лентата малко назад, за да ви стане по-ясно. Искаме че­тейки това да осъзнаете, какви неща се случват и да ви бъде като урок… Защото това се случва навсякъде… Вината не е само на Соколето… Той е един от много­то мъже тип паразити, които се докопват до кокала и глозгат кол­кото може… Пускат, чак когато нищо не е останало.

Обикновено си избират момичета (жени) без бащи, просто е по-безопасно… В противен случай при издънка може да отнесат боя. Радослав Стипцаров – Соколето бе кри­минално проявен и добре познат на полицията. Човек, който жи­вееше в гангстерски филм и се мислеше за мутра. Познат бе и  на нас… Ходили сме му на гос­ти в къщата му, която се намира в благоевградското село Бело поле. Тогава той ни повика, за да разкаже за предишната му жертва Гергана Куманова… Която също беше бита и унижавана от Стипца­ров. Тогава той бе под домашен арест и чакаше поредното дело. Да се върнем на сегашният слу­чай. Действието се развива в „Мръсното кебапче“. Радо­слав Стипцаров – Соколето хо­дел всяка вечер да вечеря. Там се запознал със Силвия Стоилова – дъщерята на Снежка. Лю­бовта им започва пре­ди няколко месеца. Въпреки че всич­ки били против Радослав той се нанесъл да живее при нея. Тя говорела на всички колко много го обича. Колко много и пома­гал за домакинската рабо­та и при гледането на децата й. Говорим за човек с богато кри­минално минало и множество из­насилвания. Човек, който оставя една от приятелките си без око и друга, която завежда дело сре­щу него и не смее да иде до съда без полицейски конвой. “Къде е полицията?” Това се питат близ­ки и познати на жертвите. “Бил под домашен арест.

Какъв дома­шен арест? Та той всяка вечер се разхождаше навсякъде. Имало е един побой преди този, за кой­то Силвия р ешава да не подава жалба. Голяма грешка… Решава да скъса със Стипцаров, като си мисли че всичко ще бъде наред и всеки ще продължи по своя път. Да ама не… Радослав даже краде златото й и започва да заплаш­ва цялото семейство. Миналата седмица преди да я пребие пак й се обажда, за да се разберат. Тя тръгва към него с колата си като си мисли, че разговорът им ще протече мирно и кротко. Силвия го моли да и върне златото и да се разделят. Радослав избухва и почва да я налага. Силвия спира колата и излиза. Той почва да я гони и бие, започва да я влачи по земята. Безпомощ­на тя маха на преми­наващите коли, но ни­кой не спира… Спира й младо момче и така успява да се спаси. Рецидивис­та се качва в нейната кола и отпрашва в незнай­на посока. След този побой Силвия решава да подаде жалба. Полицията не може да го открие никъ­де. SMS-те със заплахи про­дължават да валят.

Колежки на Силвия и Снежка от „Мръсното кебапче“ казваха, че са виждали Радослав по заведенията в Благо­евград, но никой не взима нещата насериозно и не се обаждат на полицията, за да го заловят. Ве­черта преди разстрела на Снеж­ка внучка й Симона има рожден ден и всички празнуват. Симона получила SMS „Тази вечер ще се случи нещо страшно“. Те не приемат нещата насериозно, въ­преки че знаят че става въпрос за ненормален човек. Тръгват си от „Мръсното кебапче“. Такси при­бира работещите в заведението по домовете, а Снежка е винаги последна. Радослав знаел разпи­санието й и се скрил в храстите пред блока. Когато тя наближила входа той стрелял с пушката си. Първият изстрел уцелил жертва­та в корема. Тя най вероятно се е опитала да се изправи и Радослав произвежда втори изстрел в гърдите. Съседите както винаги нищо не чули. Едно момиче, кое­то се прибирало вкъщи открива Снежка 20 минути след стрел­бата. С мъртта н астъпва с лед голяма кръвозагуба.

Полицията реагира веднага и събира всички за разпит. Изземва телефоните на всички и намират SMS от вечерта и една снимка изпратена и от лю­бимият й убиец на снимка от с. Барако­во. “Дали умишлено не я показва по рано или просто никой не е очаквал, че ще стане нещо подобно само тя знае. За любовта граници няма. Мога да кажа само че този убиец не се е самоубил сам. Според всички, баретите са го застреляли при опита да скочи от прозореца. Та­къв агресивен и зъл човек нико­га не би посегнал на живота си”, коментират близки на убитите Снежка.

Вестник “ Благоевградска Вест „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене