Под мотото „С любов и вяра в общите ценности“, община Белица ще посрещне хиляди гости от страната и от Македония

Хиляди гости от страната и съседна Македония ще са част от второто издание на общинския празник в Белица, който е под мотото „С любов и вяра в общите ценности“. Тържествата ще са два дни – на 30 август и 1 септември. Ще има не само много музика и танци на сцената на площада, но и други атрактивни събития – футболен турнир и пехливански борби на стадиона, туристически преходи до природни забележителности. Фондация „Четири лапи” осигурява в празничните дни безплатно посещение на Парка за мечки в местността Адрианов чарк.

На специални щандове местни производители на млечни продукти, сладка от горски плодове, пчелен и билков мед, както и събирачи на билки и гъби, производители на земеделска продукция, отново ще изложат своите продукти, придобити и произведени в екологична среда.

През целия празничен ден на 1 септември на открита сцена в центъра на Белица ще тече богата музикална програма, която ще предложи феерия от багри, песни и танци от талантливи самодейни колективи от страната и от Република Македония. За гостите ще се проведе концерт под надслов „20 години на сцена“ на известния изпълнител на македонската народна песен . Янко Неделчев от Белица, и неговите приятели Яница, Соня Немска, Крисия Димитрова, Даниела Ядкова, Танцова формация „Накит“, Ансамбъл „Пирин“ и други гост-изпълнители.

В същия ден от 17.00 ч. официално ще бъде открита реновираната сграда на Народно читалище „Георги Тодоров-1885“ в град Белица. На кулинарната изложба „Пъстра трапеза“ домакините ще представят вкусни местни специалитети, с които ще нагостят всички присъстващи.

За всички самодейни колективи, участници в културната програма, община Белица е приготвила грамоти и медали, а футболистите и пехливаните ще се състезават за Купата на кмета.

„Както през миналата година, така и тази събитието ще премине с амбицията да съхрани и популяризира българската природа, фолклор и народни традиции. Да представи модела на прекрасните човешки взаимоотношения на религиозно разнообразните общности, както и да стимулира туризма в района”, заяви кметът на Белица – Радослав Ревански.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене