10 нестандартни употреби на пастата за зъби

Пастата за зъби е продукт, който многократно надхвърля първоначалното си и основно предназначение. Тя може да се използва по много начини в живота и домакинството. Вижте нейните 10 нестандартни, но полезни приложения.

За полиране на сребро и хром

Хромираните и сребърни предмети хващат котлен камък, мръсотия и наслагвания. С помощта на паста за зъби и мека памучна кърпа красивите ви вещи заблестяват отново.

За фаровете на колата

Светлините на автомобила ви се замърсяват много лесно и доста бързо. Затова често трябва да бъдат почиствани. Най-лесно и ефективно става с паста за зъби и микрофибърна кърпа.

Срещу петна по дрехите

Нанесете малко паста по петното. Оставете да подейства известно време. Разтрийте с пръсти. След това изперете ръчно със сапун против петна.

За излъскване на обувки

Кецовете, маратонките и всички обувки, които имат светли подметки, се цапат и захабяват много бързо. Разтрийте паста за зъби с помощта на четка върху засегнатите места от подметката. Ако платът на обувката позволява, третирайте и него. Изплакнете с вода. Обувките ще са като нови.

Като средство за полиране на DVD дискове

Вместо да купувате специална паста за отстраняване на драскотините по дисковете, използвайте паста за зъби. Върши същата работа.

За почистване на екрана на телефона

Смартфоните са средище на бактерии и микроби. Тъй като пипаме екрана нонстоп, той е силно замърсен и замъглен. Втрийте малко паста за зъби в него с помощта на памучна кърпа. След това избършете с друга влажна кърпа и подсушете веднага, за да не проникне влага в телефона. Екранът ще заблести.

За почистване на клавиши на пианото

Притежателите на пиано знаят колко силно се замърсяват и захабяват клавишите, особено онези, покрити със слонова кост. Те се чистят трудно и често петната остават. Използвайте паста за зъби. Нанесете я с микрофибърна кърпа, която има едновременно агресивен подход към мръсотията и нежен към повърхността на предмета за чистене.

Срещу ухапвания от комари

Нанесете паста за зъби върху засегнатото място. Тя ще изстуди и неутрализира ухапания участък. Няма да се появи плюска, зачервяването и сърбежът ще изчезнат.

За премахване на пъпка

Убийте пъпката като нанесете паста за зъби върху нея. Съставките на пастата ще я изсушат и неутрализират. Трябва да държите пастата за цяла нощ или цял ден върху засегнатото място.

За лечение на леки изгаряния

Ако сте се опарили от котлона или горещата тенджера, намажете с малко паста. Ментовата паста има изстудяващ ефект и ще намали болката и паренето.

/az-jenata

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене