Владика освещава обновения околовръстен път на Сандански

Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим ще даде благословията си за реновирания околовръстен път на град Сандански. Владиката ще отслужи водосвет за здраве и безаварийно пътуване във вторник /7 август/ в 10:30 часа при новоизграденото кръгово кръстовище на ул. „Стефан Стамболов” и бул. „Тодор Каблешков”. След това ще бъде прерязана лентата на ремонтираното шосе.

Тежък пътен инцидент с 6-годишно момченце в Сандански отложи церемонията по официалното откриване на обновения околовръстен път в града, предвидена за 25 юли.Кметът на общината – Кирил Котев, взе решение да се отложи събитието.

Мащабният ремонт на шосето започна в края на 2017 г. Освен подменена асфалтова настилка и нови тротоари, пътното платно е разширено, обособени са допълнителни ленти за престрояване, където е необходимо, изградено е кръгово кръстовище, обособени са 30 нови паркоместа. Реконструкцията на околовръстен път включваше и мерки за подобряване на чистотата и запрашеността в региона. С ремонтните дейности изцяло са подменени водопроводната и канализационната система на ул. Стефан Стамболов”. Изградени са подпорни стени, подменено е уличното осветление, както и озеленяването на входа на града.

Преди дни околовръстният път премина без забележки всички проверки от контролните органи. Пътната отсечка е с дължина 1, 5 км и осигурява директна връзка между края на ул. „Св. св. Козма и Дамян“ и шосето от курорта до село Лиляново и вилната местност Попина лъка.

С изграждането и пускането в експлоатация на обекта се оптимизира транспортната схема на града, като се облекчава трафикът на някои от най-натоварените кръстовища в централната част на град Сандански. Създава се и алтернативен маршрут за достъп до кварталите на града, разположени над Градския парк и стадиона, включително и за автомобилите със специален режим на движение.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене