Стига глупости

Сотир Петелов – Соти, едно от лицата на миналогодишните протести по улиците и площадите на Благоевград. Той се свърза с Топ Преса, за да изрази своето мнение относно рекламите.

Sotir.P

Стига глупости… Рекламите за заеми на банките трябва да се забранят, както рекламите за алкохол и цигари. При положение, че цигарите и алкохола вредят на здравето, много по голяма е вредата от заемите и кредитирането. Доста хора сложиха край на живота си, заради психическия натиск и тормоз, който им прилагат банките. При положение, че в България няма нищо сигурно, а алчността на собственици на фирми, който искат да им се работи без пари със цел по големи лични облаги. Те се чудят как да намалят заплатите на нула и нямат никакъв контрол за това. А от друга страна банките, където няма банкова система, а лихварски дружества, които безконтролно грабят народа с безумни лихви и условия. Според мен, трябва да се забранят рекламите за каквато и да е банкова услуга. Това е покана за самоубийство и сама се подрежда, като продукт който вреди на пазара… Хора, не се водете по лъжливите условия, те после ще ви убият с глупостта, която допускате от безизходицата. Стига глупости на който му трябва банка, знае къде са те. Те станаха повече от заведенията… Нека да бъдат забранени да не изкушават заслепени, че всичко става лесно … Стига глупости …
Това е написал нашия читател Соти.

Ние ще припомним няколко от фрапиращите случаи по същата тема…
21 януари 2013 година военен изби семейството си и се самоуби в Пловдив. Това е 32-годишният Георги Тепавичаров – военен от базата в „Граф Игнатиево“ и семейството му – 28-годишната му съпруга Николина и двете им деца – момченца на 8 и на 3 години. Семейството е имало кредити в няколко банки на обща стойност над 200 000 лв., които са били на името и на двамата съпрузи.

Октомври месец 2013 година, медиите гръмнаха с новината, че млада жена с бебе на ръце обмисля самоубийство. 21-годишната Любомира от Благоевград наследи от починалия си баща дългове за 125 000 лева, а от банка ДСК са били категорични – или плаща по 800 лв. на месец, или изхвърча на улицата. Да не говорим за това, че в Благоевград все още има много хора на които месечното възнаграждение е под 400 лв.

На първи април тази година 35-годишната Анна Попдимитрова сложи край на живота си, като се обеси в двора на дома си в благоевградското село Изгрев. Ани била отчаяна заради дългове, които смятала, че няма да успее да плати семейството й. Анна бе майка на две деца – момиче и момче.

Това се случва често, но това ли е изхода?
Ние питаме читателите си, трябва ли според вас тези реклами да бъдат спрени от ефир?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене