След сигнал на Blagoevgrad-NEWS за горене на отпадъци в х. „Мусала“, директорът на „Национален парк Рила“ разпореди спешна проверка , при повторни нарушения – следва глоба!

 Спешна проверка в района на хижа „Мусала“ разпореди директорът на дирекция „Национален парк Рила“ Красимир Андонов, след сигнал, подаден от Blagoevgrad – NEWS. Сигналът ни касаеше нерегламентирано изгаряне на гуми, битови отпадъци и пластмаса и бе подкрепен със снимка, качена от член на фейсбук групата „Планинари“ в социалната мрежа, който пръв сигнализира там за нарушенията.

 Дни след подадения сигнал, дирекция „Национален парк Рила“ реагира със спешна проверка, при която на мястото е констатирана само пепел, а според официалното становище на Парка,“…не е възможно да се установи от изгарянето на какви отпадъци е тя“. Проверяващите са отправили последно предупреждение на проверявания, а при последващо нарушение следва административна санкция – глоба.

 Случаят е поредното доказателство, че будната гражданска съвест, обединена с правилните действия от страна на медиите като стожер за опазване на обществения ред, дават резултат и работят в полза на обществото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене