Създават по проекти зелени площи и градини в Кюстендил

Близо 60 000 квадратни метра зелени площи и градини се създават в Кюстендил по проекти, финансирани от Оперативна програма „Региони в растеж“, съобщиха от общинската администрация.

Облагородяват се и се създават изцяло нови зелени площи в районите  по поречието на река Банщица и при художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора“. В парка пред галерията е изградена и модерна поливна система. Предстои там да бъде пуснат нов пеещ фонтан с прожектори, които ще променят цветовете на водата. Проектът предвижда монтирането на ново осветление, нови настилки и изграждането на нови алеи, зона за прожекции, които ще се извършват върху фасадата на художествената галерия.

Реновирането на градската среда става с близо 4 700 000 лева. Освен ремонтирането на парка пред галерията, напълно променен е и облика на района по поречието на река Банщица. Там са изградени алеи за разходка, за отдих, детски площадки и е направено ново озеленяване.

В момента се изпълняват три обекта, като единият вече е завършен и въведен в експлоатация. Вторият обект е в процес на подготовка на документите за държавна приемателна комисия, а третият обект предстои да бъде завършен, допълниха от администрацията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене