8 месеца условна присъда за ножар, ръгал пазач на вторични суровини

 Съдия Божана Манасиева призна за виновен петричанин, който с нож е ръгал пазач на вторични суровини в Петрич. Магистратът одобри сключено споразумение между Районна прокуратура и защитата на пострадалия пазач.

 Съдия Манасиева, след като разгледа всички събрани по делото доказателства осъди на осем месеца условно Асен Р. С. , който на 27. 03. 2018 година пробол с нож пазача на вторични суровини. Случката се разиграла около 20. 30 часа в промишлената зона, където се намира сградата на предприятието. Вследствие на ударите, потърпевшият е получил наранявания в областта на гърба, ръцете и корема.

 Средната телесна повреда, е застрашила временно живота на Стоян Б. Д. , който пострадал след защита. При медицински преглед, който е извършен часове след нападението е установено, че има травматичен хемоиневмоторакс, довел до временно разстройство на здравето му, престъпление по чл. 129, ал. 2вр. с ал. 1 от НК. Осъдения трябва да плати и разноските по делото в размер на 152. 49 лв. на ОД на МВР-Благоевград.

Венко Стефанов

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене