Пирин започна с победа във Втора лига след ефектен гол на Влади Златинов

Отборът на Пирин Благоевград победи Добруджа с минималното 1:0 в последна среща от 1-ия кръг във Втора лигаиграна на стадион „Христо Ботев“ в областния център на Пиринско. Попадението за домакините реализира Владислав Златинов в 47-ата минута след ефектен гол с пета.

Срещата започна с очакван домакински натиск, от който Пирин не успя да се възползва по най-добрия начин. Постепенно гостите от Добруджа изравниха играта в средата на терена и прекратиха устрема на „орлетата“. В 31-ата минута футболистите на гостите бяха близо до това да поведат в резултата след добра атака по дясното крило, в която Румен Николов пусна добра успоредна топка към Тодор Колев. Последният опита да засече острото центриране по земя, но не достигна до топката. Две минути по-късно атака по лявото крило на Добруджа завърши с центриране към Румен Николов, но Ивайло Яначков изби с плонж току пред крака на нападателя. В 40-ата минута Николов опита да затрудни Яначков с изстрел от далечна дистанция, който вратарят улови без проблеми. Това бе и последното положение пред една от двете врати през първите 45 минути на срещата в Благоевград.

Второто полувреме започна силно за Пирин и още в 46-ата минута Антон Костадинов отправи силен удар по земя към вратата на Димитър Илиев. Нападателят на „орлетата“ бе останал непокрит в наказателното поле на гостите, но ударът му бе спасен. Минута по-късно Владислав Златинов изведе Пирин напред в резултата с ефектен гол с пета. Златинов получи добра топка от Костадинов и останал с гръб към вратата на Добруджа, стреля с пета по земя, Димитър Илиев изгледа топката как влиза във вратата му.

В 62-ата минута Янаки Смирнов центрира добра топка към Беадир Беадиров, а нападателят разтресе напречния стълб на вратата зад Ивайло Яначков. В 71-ата минута Румен Николов реализира гол с атрактивна задна ножица, но на голлинията неговият съотборник Явор Колев докосна топката, а страничният съдия вдигна флага си и отсъди засада.

Две минути преди края на редовното време „орлетата“ бяха близо до второ попадение но разчетено излизане на стража предотврати опасността. В добавеното време Тодор Колев изпусна да иразвни резултата, излязъл очи в очи с Яначков. Така Пирин започна с победа сезон 2018/19 във Втора лига.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене