За първи път спектакъла „Последната нощ на Апостола“ в Сандански

Сандански ще посрещне на 8 септември Националния фолклорен ансамбъл „Българе“ и актьора Димитър Селенски, които за първи път ще представят в града спектакъла „Последната нощ на Апостола”. Създаден е по идея на продуцента, режисьор и хореограф на Национален фолклорен ансамбъл „Българе” – Христо Димитров, и Димитър Селенски. Ще се играе от 20.30 часа на сцената на Летния театър. Зрителите ще видят една различна гледна точка за величието и падението, за жертвоготовността и предателството, съизмерени с всеотдайното дело на Васил Левски.

Представлението се осъществява под патронажа на кмета на общината – Кирил Котев. Посветено е на паметта на Апостола на свободата и на юбилейната 140-годишнина от Освобождението на България.

„Причината да се роди този спектакъл е усещането, че през последните години изразът на уважение пред паметта на Апостола става все по-формален акт, изпразнен от предишното искрено съпреживяване и преклонение пред подвига и саможертвата му”, споделя Христо Димитров.

Усилията на творческия екип са насочени към чувството за национална принадлежност у съвременния българин.

Билетите на стойност от 10, 12, 15 и 20 лева са в продажба на касата на Туристически информационен център от 10,00 до 18,00 часа в дните от вторник до събота. Деца под 10-г. възраст не се допускат на представлението.

 

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене