Насилие, скандали, убийство! Можеше ли Снежана от Благоевград да е жива?

Снимка: архив „Булфото“

Убиецът е с няколко присъди, известен на полицията и в града

Можеше ли да не се стигне до кървавата драма в Благоевград, когато жена бе застреляна във входа на дома си в Благоевград, а убиецът й се самоуби малко по-късно? Според близките на жертва е можело да не се стигне до там, ако полицията е била арестувала насилника по-рано, пише „24 часа“.

Вчера 40-годишният криминално проявен Радослав Стипцаров-Соколето уби с два куршума в гърба майката на приятелката си. 58-годишната Снежана се прибирала около полунощ в апартамента си в кв. „Струмско“, когато я застигнали куршумите. От години тя държи едно от най-известните заведения за бързо хранене в Благоевград.

Жената се прибрала след работа, както обикновено, с такси. Докато отключвала входната врата на блока, от храстите изскочил Соколето и от упор стрелял в гърба ѝ с гладкоцевна пушка. След това изчезнал с джипа си.

По-късно полицията го обгради в къща в кюстендилското село Бараково, а не след дълго бе съобщено, че той се е самоубил.

Снежана нямаше да бъде убита, ако Соколето беше арестуван за побоя на дъщеря й, ядосват се близките й. Те разказват, че преди десетина дни той пребил младата жена на шосето. Подмамил я да дойде с колата си, за да си изяснят отношенията, защото напоследък били влошени. Качил се на мястото до шофьорката, накарал я да кара извън града и започнал да я бие. След побоя Силвия била приета в болница за кратко и била изписана.

После подала жалба в полицията, а в четвъртък майка й Снежана дала показания, защото и тя получавала заплахи.

Насилникът бил обявен за издирване на 24 юли – 3 дни преди убийството.

„Вчера детето на Силвия имаше рожден ден. Получило SMS със страшен текст: „На рождения ти ден ще се случи непоправимото.“ Това разказа потресен братът на убитатата Снежана, който е бивш полицай и живее в София. Веднага щом разбрал за убийството, пристигнал в Благоевград.

Той се чул за последно със сестра си няколко часа преди убийството. Отдавна я предупреждавал да внимава с Радослав, да се заключва, да не се прибира сама.

Снежана му разказала, че майката на убиеца й се обадила, за да оттеглят жалбата от полицията.

Съпругът на убитата жена починал преди десетина години. В апартамента в кв. „Струмско“ живее със сина си Иво. Дъщеря ѝ Силвия с двете си деца обитава къща до заведението, което стопанисват.

Радослав Стипцаров-Соколето е известен със зверствата си в Благоевград. Още през 2009 г. получил присъда от 2,5 г. пробация за блудство с непълнолетно момиче, което примамил в колата си.

През 2016 г. жалба срещу него подала и негова бивша приятелка. Тя го изоставила година по-рано, но Радослав продължавал да я преследва. Карал я да правят секс насила. Една вечер се покатерил на покрива на блока и влязъл през капандура в мансардата ѝ. Закопчал я с белезници, опрял пистолет в главата ѝ и започнал да я изнасилва.

Тогава бил арестуван, но след това пуснат на свобода.

Делото срещу него е висящо в районния съд в Благоевград. Малко след бруталното изнасилване жената отишла да живее в чужбина, защото се страхувала за живота си.

През август м. г. Соколето не спрял с колата си на полицейска стоппалка и бил издирен и доведен за разпит в полицията. След това написал жалба, че униформените са го пребили. Проверка обаче показа, че лъже.

Заради това през март т.г. прокуратурата внесе срещу него обвинителен акт за набеждаване на полицейски служители.

В града се коментира, че той използвал и наркотици, бил агресивен и скандалджия.

По публикацията работи: Вера К. Александрова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене