Нинова на Бузлуджа: Шайката си отива, народът остава

Шайката си отива, народът остава и той трябва да избере пътя си. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на традиционния събор на партията на Бузлуджа.

„Държавата ни се управлява от шайка. Тази шайка пороби народа си, открадна България. Тя си създаде правила и закони, които ги направиха безнаказани. Тази шайка посегна и на най-скъпото ни. Всеки, който не е съгласен и критикува, е посочван за враг, провокатор. На всеки такъв му се затваря устата, уволнява се от работа, бизнесът му се преследва“, заяви лидерът на левицата, цитирана от „Фокус“.

По думите ѝ е било посегнато на „правото ни да мислим свободно, да говорим свободно, да бъдем с различно мнение, да бъдем хора с достойнство“.

„Днес ни събраха уважението и почитта към героите ни, към онези мъже и жени, които живяха и загинаха за България. Събра ни преклонението пред историята на един героичен и достоен български народ. Събра ни и настоящето, тревогата, че изчезваме като народ. Болката, че сме най-бедни в Европа. Грижата, че децата ни са с най-ниско образование. Гневът ни, че по улиците умират хора, защото болниците са закрити. Унижението, че онези, които съградиха България днес живеят с 200 лева пенсия“, каза още тя.

Според Нинова БСП предлага държавата да не приватизира националните си богатства, да създаде свое собствено българско производство, да се направи програма за развитието на всеки регион у нас, да се намали ДДС на лекарствата.

„Не трябва да си правим илюзии, сигурно и в нашите редици ще има хора, които няма да приемат предложението ни към народа ни. Нека, нека да спорим, може би в спора ще решим истината. Не се отказвайте, колкото и да е трудно. Който и да е срещу нас, имаме своите смели идеи. Бъдете неподкупни, да бъдем последователни, за да ги докараме докрай“, се обърна тя към симпатизантите на БСП на Бузлуджа.

„Не казваме, че всичко ще бъде сега и веднага, но трябва да започнем разговора с народа си. Той е – край на Прехода, обща национална енергия за друг път на развитие на България. Не може 10-15 души да владеят 70% от земята ни. Да разговаряме да сложим таван на субсидиите, парите да отидат при малките и средните производители, които гледат плодове и зеленчуци, които хранят българския народ. Да говорим за най-големия бич в България – бедността и неравенствата. Защо не седнем и не решим, че всички стари пенсии трябва да се преизчислят, с 200 лева не може да се живее“, каза още Нинова.

Рекорден брой хора се събраха на Бузлуджа днес. По данни на БСП над 50 000 симпатизанти са на историческия връх. Там е и бившият премиер Сергей Станишев. Програмата е разнообразна, а кулминацията ще бъде утре, когато концерт пред социалистите ще изнесе балканската звезда Горан Брегович.

РЕДАКТОР: ДЕНИЦА РАЙКОВА

Actualno.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене