Внукът на известен художник е арестуван

Превърнал вилата му в нарколаборатория

Внукът на известния художник Злати Чалъков – Любомир, и още един мъж са задържани за производство на наркотици при акция в четвъртък на служители на РУП – Радомир в село Владимир. Разбита е нарколаборатория за отглеждане с цел разпространение на марихуана.

Полицаите атакували частен имот, който големият художник купил през 70-те години на миналия век, но след смъртта му е собственост на дъщеря му. 30-годишният му внук Любомир, който живеел в столицата, посещавал имота, но от селото твърдят, че къщата по-скоро изглежда като необитаема. Когато полицаите отишли в имота, вътре се натъкнали на цяла поточна линия, обособена в къщата и двора. Производствената дейност започвала от помещение за разсадъчен материал, преминавала през няколко оранжерии, парник, сушилния за обраните вече стръкове и обособен склад за готовата продукция. Нарколабораторията била оборудвана с кварцови лампи, вентилатори, климатизация, поливна система, специални машини за бране и сушене. Намерени и иззети са 104 зелени растения с височина от 25 до 250 см и голямо количество сухи стръкове канабис. Конфискувани са още специални торове и препарати за пръскане, машини и съоръжения.

Задържани за 24 часа по Закона за МВР са 30-годишният Любомир и 56-годишният Л.В. Мъжете са познати на органите на реда. Започнато е бързо производство и работата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Радомир.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене