На сесия в Благоевград! Съветниците гласуваха повече средства за процедурите „Ин витро“

 Общинският съвет в Благоевград прие предложение на общинската администрация относно изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване на общински жилища на община Благоевград.

 Съветниците одобриха предложението след разгорещени дебати относно критериите, по които ще бъдат настанявани ползватели на новостроящите се по проект общински жилища в квартал „Освобождение“.

 На сесията заместник-кметът Зорница Кралева обясни защо се налагат промените в наредбата. Зорница Кралева припомни, че критериите, по които ще бъдат предоставяни общинските жилища в кв. „Освобождение“, са приети от самите общински съветници през 2016г. Предстои тяхното прецизиране, обясни още Кралева. Общинският съветник Валери Смиленов отправи няколко конкретни въпроса и настоя за отговор на следващата сесия.

 На днешната сесия общинските съветници гласуваха повече средства за нуждаещи се жители на община Благоевград и финансирането на процедури „Ин витро“ със средства от бюджета за бездетни двойки, останали извън националната програма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене