Взеха мерки срещу безстопанствените коне по пътищата в Кюстендил

ъздадена е организация по отношение на безстопанствените коне по пътищата в Кюстендил, каза по време на днешната сесия на Общинския съвет в Кюстендил кметът Петър Паунов.

Той посочи, че при подаване на сигнал на телефон „112“ или на дежурния телефон на Община Кюстендил, се сформира екип от Областната дирекция на МВР, Общината в Кюстендил и Областната дирекция по безопасност на храните.

Така може да се установи собственикът на животното, на когото се налагат санкции. В случай, че животното няма собственик, то може да бъде транспортирано в общинския приют за животни, посочи Паунов.

Това, че някой е снимал кончетата и ги е показал в социалните мрежи, няма как да доведе до необходимата репресия„, каза Петър Паунов и призова за подаване на своевременни сигнали от страна на жителите на общината. Той посочи, че при констатиране на нарушения от страна на собствениците на животни е възможно те да бъдат конфискувани и продавани на търгове.

Съветниците взеха решение за създаване на Дневен център за лица с деменция и за техните семейства. Одобрено беше създаването на Център за временно настаняване, който да осигури място за бездомни хора за 3 месеца в рамките на една календарна година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене