Достойно! Журналистката Ирина Жерева се извини за гафа с детето в Сандански!

Достойна постъпка! Журналистката от BTV – Ирина Жерева, поднесе своите извинения в социалната мрежа фейсбук, по повод гафа с „фалшивата новина“ свързана с блъснатото дете вчера в Сандански.

Факсимиле – излязло вчера в Нова телевизия!

Както стана достояние на цяла България БГНЕС , ДАРИК и националните медии, пуснаха новината, че блъснатото дете е починало. За щастие новината се оказа неистина.

„Вчера получих урок в професията, който ще помня дълго. Получих грешна информация за състоянието на 6-годишния Марти, минути преди включването ми в обедна емисия новини от човек, близък на семейството. Два пъти ми я потвърди. Трябваше да я проверя допълнително! Така допуснах да се позова на явно недостоверни източници в ефир, за което изказвам искрено съжаление.
Извинявам се на семейството на Марти и на зрителите на bTV!
Моля се от все сърце Марти да се пребори за живота си!

Кураж на родителите, сили и вяра!“

Написа Ирина Жерева в личния си профил във фейсбук. Това е достойно за уважение, въпреки, че странно идва повече от 24 часа след инцидента. Топ Преса беше първата медия поднесла извинения вчера, днес достойно и с чест Ирина направи същото. Чакаме сега и Божо Стоилов и БГНЕС, чакаме и ДАРИК и другите колеги, които шокирахме обществото с фалшивата новина. Хареса ни един коментар под поста на Ирина с автор Дарина Колева, която и пише: „Никой, ама никой не е застрахован. И не е оправдание, а реалната истина. Истината е, че достойните хора застават с лицето си, с името си и казват „извинявайте“. Едни други хора, които няма да сравня с дребни животни, за да не обидя животните, предпочитат да се правят, че нищо не се е случило. Не съдя, просто не приемат втория тип хора. И се моля Животът да ме среща с повече хора каро теб и от първия вид!“ Към всяко изречение се присъединяваме и ние Ирина, особено към последното!

„Слабите не могат никога да простят. Прошката е качество на силните. Принципът “Око за око” може само да доведе до пълното ослепяване на целия свят“ – Махтма Ганди…

Случаят за нас е приключен! Молим се от сърце Марти да се пребори за живота си! 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене