Наплив от желаещи за групово изкачване до хижа „Яворов”

Десетки ентусиасти и любители на планината са готови да участват в състезанието по изкачване пеша или с велосипед до хижа „Яворов” за нейния 85-годишен юбилей. Надпреварата ще се проведе на 11 август.

Организаторите от Туристическо дружество „Пирин”-Разлог, община Разлог и Велоклуб „Олимп” предупредиха, че за участие в изкачването ще се допускат само хора в добро физическо здраве. Всеки трябва да попълни и декларация, за тези под 18-години тя се попълва от родител. За колоездачите е задължително да са с изправен велосипед и с каска.

Предизвикателството за пешеходци и велосипедисти ще стартира в местността Бетоловото край Разлог – съответно в 10,30 и в 10,45 часа.

Финалът е пред сградата на старата хижа, построена през 1933 година. Трасето е с дължина 9 км и обща положителна денивелация 800 м. В състезанието могат да се включат всички желаещи от 10 до 75-годишна възраст. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи – до 30 и над 30 години, групите ще са допълнително разделени на мъже и жени. Номерата на състезателите ще се раздават на старта в 09:00 часа. За победителите са осигурени купи и медали.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене