СНЦ „Тенис Клуб Еделвайс” заедно със Ски Клуб Банско организираха Вело Родео

 СНЦ „Тенис Клуб Еделвайс” заедно със Ски Клуб Банско организираха Вело Родео. Мероприятието се проведе на територията на градския парк в гр. Банско и бе подкрепено от РУ Банско и Община Банско. Малките велосипедисти бяха запознати с правилата за движение по пътищата, пътните знаци и каква сигнализация трябва да използват колездачите. В градския парк предварително бе подготвено тренировъчно трасе с разположени препятствия, пътни знаци, кръстовища и пешеходни пътеки.

 Всички колездачи бяха напътствани и проверявани от служители на РУ Банско. Съвместно с Вело Родеото бе проведена и кампания по проекта „Обичам живота, живея здравословно”. От експертния екип работещ по проекта, бяха подготвили кратка беседа с информация за вредата от различните видове зависимости и ползата от спорта, здравословното хранене и живота сред природата. В мероприятието взеха участие и много родители, които влязха в ролите на пешеходци и също подпомагаха малките колездачи. Мероприятието се проведе по Направление 1, тема „Насърчаване на здравословен начин на живот“.

 Проектът се осъществява по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА 2018 ГОДИНА и под егидата на Министерството на младежта и спорта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене