Благоевградското момиче – МINA представя новата си песен „Обич моя” пред Топ Преса!

Мина е завършила средното си образование в ЕГ „Акад. Людмил Стоянов” гр. Благоевград, след което бакалавър и магистратура в НМА „Проф. Панчо Владигеров” със специалност поп и джаз пеене.   През последните години излиза да пее на едни от най-голямите сцени в България, а именно зала 1 на НДК и зала „Арена Армеец”. Вече е и вокален педагог и подготвя кандидат-студенти. Мина е от артистично семейство – майка и (Жанета Сучева) е танцьорка в ансамбъл „Пирин”, а сестра и (Лили Сучева) е актриса. Това показва, че любовта и към изкуството не е случайна.   Преди година излезе дебютния и сингъл „Остава” и след големия му успех тя отново зарадва феновете си с втора авторска песен „Обич моя”. Самата тя нарича тази песен: „Втора рожба”!

Как се роди идеята за създаването на новата ти песен „Обич моя”?

– Преди една година бях влюбена…това ме вдъхнови да напиша просто текст. След което реших, че искам този текст да се превърне в песен! За щастие се получи нещо, което ме кара да се усмихвам и да си спомням за прекрасните мигове около реализирането на проекта.

Разкажи малко повече за песента – разбрахме, че текстът е твой, а кои са създателите на музиката, аранжимента и видеоклипа?

– Музиката е на Евелина Христова – певица в хор „ Мистерията на българските гласове” и „Ева квартет”, аранжиментът е на Димитър Христов – диригент на народния оркестър към БНР. Режисьор на видеоклипа е Радостин Събев – Шошо. Интересен елемент от песента е кавалът, който се записан от Костадин Генчев. Изключително благодарна съм, че животът ме срещна с тези хора, професионалисти, с които всеки уважаващ себе си артист би искал да работи. През цялото време усещах отдадеността им към проекта, за което съм безкрайно благодарна.

Тъй като виждаме, че имаш няколко визии във видеото, сподели с нас къде са заснети?

– Част от тях са заснети в София, по централните градски улици. Имаше комични ситуации с преминаващи граждани, които снимаха и се забавляваха със снимачния процес. Другата част от снимките са направени около Казанлък на много живописни места. Зрителите ще могат да видят шест мои различни визии.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене