Без категория

Националния печат

печат

В.“Сега“

Агроминистерството пак разреши субсидии за джипове и джетове в селски проекти

Управляващите са на път да сътворят продължение на скандала с луксозни коли, яхти и вертолети, купени с евросубсидии по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). В края на миналата година стана ясно, че Брюксел не приема харчене на пари на европейските данъкоплатци за скъпо струващи возила. След интензивна размяна на кореспонденции с Брюксел и под заплаха за санкции София най-накрая обеща да прекрати субсидиите за луксозни транспортни средства и да не одобрява проекти, включващи подобни придобивки.

Прокуратурата поиска затвор и конфискация за Цветанов

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и адвокатът му Менко Менков в понеделник ще се върнат в съда, за да чуят първата присъда от трите дела, които висят срещу зам.-шефа на ГЕРБ.

Присъда от 5 г. затвор и конфискация на половината имущество заплашват бившия вътрешен министър Цветан Цветанов заради длъжностно присвояване на над 50 хил. лв. За това пледира Софийската градска прокуратура вчера.

Експерти от МОН проверяват гафа с матурата в Пловдив

Две проверки ще търсят истината за гафа на матурата по български език и литература в Пловдив. Първата проверка е на Регионалния инспекторат в Пловдив. Специално изпратени експерти от Министерството на образованието също ще проверяват на място цялостната организация и провеждането на държавните зрелостни изпити и външното оценяване за VII клас в Пловдив.

 В.“Монитор“

Хванаха само четирима преписвачи на матурата

Александър Петров Матурата се провежда при строги мерки срещу преписване. 23.05.2014 Квестори са хванали четирима преписвачи на матурата по български език и литература вчера. Това съобщиха от просветното министерство. Двама от нарушилите са от София и са използвали мобилните си телефони, въпреки че устройствата се събираха от квесторите преди изпита. Третият преписвач е заловен в училище в Софийска област, а четвъртият, опитал се да измами пазачите, е от Кюстендил.

Избягалият затворник открит да работи на строеж 

  Иван Гюров-Шливата, който духна от бургаско затворнически общежитие преди близо месец, се хванал да работи на строеж. Пандизчията беше закопчан, след като бе открит на новата му работа.
Оказа се, че обявеният за общодържавно издирване затворник свободно е заработвал в продължение на две седмици на частен строителен обект и живял при свои познати, без да крие името и самоличността си. Преди дни Шливата дори си наел квартира в Приморско.
2000 лева иск за спасяването на тримата младежи

Планинската спасителна служба ще предяви иск от около 2000 лева за акцията по спасяването на тримата младежи, подали сигнал, че бедстват край село Тъжа, заяви вчера пред „Монитор” Кирил Русев, директор на ПСС към БЧК. Според него акцията струва много повече, но това са разходите, които са извън държавната субсидия.
Опитни планинари искат властите да разследват дали наистина тримата студенти Виктор Димитров, Христо Иванов и Веселин Иванов са се загубили в Балкана над Калофер, или са разигравали 4 дни спасителните екипи да ги издирват.
В.“Труд“

Пет интриги за евровота в неделя     

Последните социологически прогнози преди евровота в неделя показват картина с твърде много неизвестни. Условие за изясняването им е какъв ще е окончателният брой на хората с право на глас. Това ще стане ясно утре, когато службата ГРАО обяви избирателните списъци, които по закон се „чистят“ до последно – 48 часа преди вота.
В.“24 часа“

102,7 млн. лв. укрити данъци хванати от МВР и ДАНС

Осигурителни и данъчни измами на стойност 102 652 379 лв. са хванали през миналата година МВР и ДАНС. Това става ясно от доклад на вицепремиера Цветлин Йовчев до правителството на тема работата на Съвета за координация на борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на ЕС. Най-голям е делът на установените опити за укриване на ДДС – 84,6 млн. лв.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене