Без категория

Местния печат

 печат

В.“Вяра“

След признаване за виновен по всички обвинения в Районен съд-Благоевград: Борис Василев-Фараона осъден 6 месеца условно за незаконни боеприпаси
Скандално известният благоевградчанин Борис Василев, познат с прякора Фараона, за пореден път отърва влизането си зад решетките. Преди ден след предварително направено споразумение от страна на адвоката му Александър Мановски районният съдия Георги Янев присъди шест месеца условна присъда с изпитателен срок от 3 г. за Борис Василев. В съдебната зала Фараона се призна за виновен по всички повдигнати срещу него обвинения. „Съжалявам за стореното, виновен съм”, заяви пред съдия Янев той.

Вдовицата на Асен Грънчаров осъди за 250 000 лв. боса на рудника ковчег „Ораново” Красимир Паргов

Собственикът на рудник „Ораново” край Симитли Красимир Паргов бе осъден на 250 000 лв. от съпругата и двете деца на починал миньор от фаталния рудник. На 16 юли м.г. под земята бяха затрупани четирима работници, чиито тела бяха открити след 20 дни издирване. На 1 август в рудника почина Асен Грънчаров, когато бил на смяна като електромеханошлосер и трябвало да монтира под земята машина за вкарване на въздух за спасителните екипи, които търсели затрупаните.

Съдия-изпълнител продава за 174 199 лв. лукс апартамента в Банско на Николай Галчев

След като преди седмица съдия-изпълнител обяви за публична продан къщата, винарната и хотел „Горна Джумая” на известния благоевградски бизнесмен Николай Галчев, преди ден на тезгяха бе сложен и апартаментът на бизнесмена, намиращ се в луксозния апартаментен комплекс „Астера” в Банско. Търгът за продажба е насрочен за началото на юли. Първоначалната цена, от която ще тръгне наддаването за апартамента, е 174 199 лева.

Делегация от Правно-историческия факултет на ЮЗУ се запозна с реформите в държавната администрация на среща в Министерския съвет

Делегация от Правно-историческия факултет на ЮЗУ участва в Дните на отворени врати в Министерския съвет. Във визитата се включиха деканът на ПИФ проф. Габриела Белова, зам.-деканът  доц. Валентин Василев, гл. ас. д-р Гергана Кресналийска и десет от най-изявените студенти и докторанти от специалност „Публична администрация“ .

Зетят на БСП председателя в Сапарева баня Николай Фарфаров – Ивайло Динев, и брат му Атанас строят хотел в центъра на курорта

Зетят на председателя на БСП в община Сапарева баня Николай Фарфаров – Ивайло Динев, и брат му Атанас започнаха строителството на хотел в центъра на курортния град. Изкопът на сградата вече е направен и предстои изграждането й. Хотелът ще бъде на едно от най-атрактивните места в планинското селище – до градския парк, точно срещу банята с минерална вода, на разклона за курорта Паничище. Ще разполага с ресторант и 6 стаи, разположени върху 80 кв. м. Теренът е закупен от общината преди 5-6 години, по неофициална информация за 4800 лв.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене