Разпадът на империята „Галчев“ продължава, продават луксапартамент в комплекс „Астера“ в Банско за 174 199 лв.

империята Галчев

Разпадът на бизнеса на популярната фамилия Галчеви продължава с пълна сила, вчера съдия изпълнител обяви за продажба апартамент близо 200 квадратни метра, собственост на „Галчев – инжинеринг“ в луксозния апартаментен комплекс „Астера“ в Банско. Търгът за продажба е насрочен за началото на юли. Първоначалната цена, от която ще тръгне наддаването за апартамента на фамилията е 174 199 лева. Това е поредната собственост на фирмата на едни от първите строителни предприемачи в Пиринско Николай Галчев, която се продава от съдия изпълнител, заради не погасени дългове към банки и институции.

Само преди седмица съобщихме, че на тезгяха на съдия изпълнител бяха поставени къщата му, винарната и хотел „Горна Джумая“ в Благоевград. Всичко това се продава на цена 1 461 750 лева. Месеци по рано обект на публична продан бе и СПА център Хармония, собственост на фамилията. Упадъкът на Галчеви започна още миналата година, когато бизнесменът спря да плаща на работниците си в Благоевград и Пиринско и изнесе бизнеса си в София.

В Благоевград се говори, че Николай Галчев не се вясва в областния център, загубил е интерес към бизнеса си тук. В София той направи едни от най-модерните сгради, в част от който разположи лустросани офиси. И на Галчев, както на всички останали в строителния бранш кризата се отрази сериозно, поръчките за работа намаляха, строителството преживя една от най-сериозните си кризи след бума в Банско и региона. Компанията на Николай Галчев бе една от най-сериозните строителни компании през годините, а той бе бизнесмен гравитиращ винаги около силните на деня.

М. Иванова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене