Простреляният младеж от Господинци остава в болница, пропуска бала

болница-Благоевград
17-годишният Нилсен Лешков, който бе прострелян преди дни от ловци бракониери в местността „Лозята“ край гоцеделчевското село Господинци, все още се възстановява в болница в Благоевград.
Състоянието на младежа е добро, но се нуждае от по- продължително лечение. По тази причина Нилсен, най-вероятно, ще пропусне абитуриенския си бал на 24 май. Тази година той завършва средното си образование в НПГ”Димитър Талев”.
Запознати коментираха, че попадналите високо в крака на момчето сачми от ловното оръжие, с което е бил прострелян, са били две. Едната е извадена от хирурзите в МБАЛ „Иван Скендеров”, но втората била заседнала близо до слабините на младежа и това наложило транспортирането му в Благоевград. Операцията е минала успешно, споделиха близки на Нилсен.
Преди седмица в местността „Лозята” между селата Господинци и Баничан 17-годишният тийнейджър бе прострелян с ловно оръжие. Часове по-късно полицаите заловиха стрелците Ведат Пилев, на 32 години, и 20-годишният Мехмед Воруков, и двамата от Господинци. Единият е направил пълни признания пред разследващите органи.
Срещу Пилев и Воруков е образувано досъдебно производство, работата по случая продължава. Двамата ще бъдат съдени вероятно не само за прострелването на Нилсен, но и за бракониерство.
Неотдавна в местността „Лозята“, която е известна като свърталище на почитателите на незаконния лов, бяха заловени и други бракониери.
infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене