Син на гурбетчии от Мосомище в кома, след удар в трактор с мотора си

16-годишен моторист от Мосомище, община Гоце Делчев, е с тежка черепно-мозъчна травма и комбинирани травми след удар в трактор. Пътният инцидент станал завчера малко преди 18,00 часа на второстепенен път в село Мосомище. Мотористът загубил управление над мощната машина и се забил в трактора. При силния удар А.Л. наранил тежко главата си и загубил съзнание. На младежа е оказана първа помощ от спешен екип и е транспортиран в болница „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев.

Пострадалият бе приет в критично състояние, изпаднал в кома, с тежка фрактура на черепа и мозъчни наранявания, каза началникът на реанимация в гоцеделчевската болница д-р Милан Първанов. Той поясни, че са предприети реанимационни действия и изследвания в образна диагностика от екип начело с д-р Петър Филибев и рентгенов лаборант Елена Бакърджиева. След изследванията са установени и други сериозни травми – контузия на бял дроб с кръвоизлив и фрактура на ръката.

„Състоянието на пациента бе животозастрашаващо, след оказаната анестезиологична помощ успяхме да стабилизираме състоянието му, за да бъде транспортиран за столицата. Черепно-мозъчните травми се оперират с високоспециализирана апаратура, най-важното е, че до няколко часа пациентът бе преведен в университетска болница”, поясни д-р Милан Първанов.

През нощта, малко преди 03,00, момчето е транспортирано с реанимобил за столицата. Мотористът е опериран от екип начело с д-р Нурфет Алиоски, завеждащ неврохирургия в столична болница. Интервенцията е успешна, момчето остава за интензивно лечение под активно лекарско наблюдение.

Запознати коментираха, че родителите на момчето са заминали на гурбет в Германия. Те вече са информирани за инцидента.

Това е вторият тежък инцидент, станал с моторист само за ден и приет в болницата в Гоце Делчев. 40-годишен е с фрактура на ръката, след като се заби в „Опел“ и автобус на пътя край Долно Дряново.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене